Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Μαθαίνω παίζοντας: Σιγά τα αυγά!



Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά!

Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας συγνώμη για τη μεγάλη απουσία μου, είχα κάποια θέματα υγείας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μου ήταν αδύνατο να κάνω νέες αναρτήσεις. Τώρα όμως είναι όλα καλά και επανέρχομαι δριμύτερη με ένα νέο παιχνιδάκι!





ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ: Σιγά τα αυγά

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Σε παιδιά του δημοτικού

Παίχτες που χρειάζονται: Από 2 και πάνω

Υλικά θα χρειαστείτε: μαγνητικά γράμματα, πλαστικά αυγά (σαν αυτά από τα kinder)

Ποιους βοηθά: Παιδιά που δυσκολεύονται στην ορθογραφία και παιδιά που έχουν ελλείψεις φωνολογικής ενημερότητας (συγχέουν γράμματα μεταξύ τους όταν γράφουν και όταν διαβάζουν π.χ. διαβάζουν ή γράφουν θώς αντί για φώς).

Διάρκεια: Δεν υπάρχει περιορισμός

Πως παίζεται: Βάζουμε μέσα σε κάθε αυγό ένα μαγνητικό γράμμα. Τα γράμματα θα πρέπει να σχηματίζουν μια λέξη (π.χ. αν δουλεύουμε τα ρήματα σε –ίζω μπορεί να είναι η λέξη «γεμίζω»). Κρύβουμε τα αυγά στο δωμάτιο και βοηθούμε το παιδί να τα βρει δίνοντάς του στοιχεία όπως στο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού πχ. «Το πρώτο αυγό βρίσκεται δίπλα σε ένα αντικείμενο που είναι στο παράθυρο και αρχίζει από β.» Αφού το παιδί βρει όλα τα αυγά τα ανοίγει και πρέπει να σχηματίσει τη λέξη.

Παραλλαγή: Όταν το παιδί εξοικειωθεί με το παιχνίδι μπορούμε να αλλάξουμε ρόλους και να κρύψει αυτό αυγά με γράμματα για να τα βρούμε εμείς.  

Ελπίζω να βρείτε το παιχνίδι χρήσιμο και διασκεδαστικό. Θα χαρώ πολύ να ακούσω τα σχόλια σας. Για οποιοδήποτε απορία παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου (annyablack@yahoo.gr)

Ζωή Παππά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου