Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ: Κόλλα το



ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ: Κόλλα το



Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται: Σε παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού

Παίχτες που χρειάζονται: Από 2 και πάνω

Υλικά θα χρειαστείτε: Χαρτάκια post-it

Ποιόν βοηθά: Παιδιά που έχουν ελλείψεις φωνολογικής ενημερότητας (συγχέουν γράμματα μεταξύ τους όταν γράφουν και όταν διαβάζουν π.χ. διαβάζουν ή γράφουν θώς αντί για φώς) ή παιδιά του νηπιαγωγείου που μαθαίνουν τα γράμματα.

Διάρκεια: δεν υπάρχει περιορισμός

Πως παίζεται: Γράφουμε σε χαρτάκια post-it ένα γράμμα που το παιδί μπερδεύει π.χ. το Θ και του ζητάμε να τα κολλήσει πάνω σε αντικείμενα στο δωμάτιο που ξεκινούν από αυτό το γράμμα. Στη συνέχεια γράφουμε σε χαρτάκια post-it το γράμμα με το οποίο το συγχέει πχ. το Φ και ζητάμε από το παιδί να τα κολλήσει πάνω σε αντικείμενα στο δωμάτιο που ξεκινούν από αυτό το γράμμα. Για κάθε χαρτάκι post-it που κολλά κερδίζει ένα πόντο.

Επιπλέον πληροφορίες: Προσέχουμε ώστε όλα τα χαρτάκια post-it που θα δώσουμε στο παιδί να αντιστοιχούν σε κάποιον αντικείμενο. Επίσης, αν δεν υπάρχουν αρκετά αντικείμενα στο χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φωτογραφίες αντικειμένων που έχετε εκτυπώσει.

Ελπίζω να βρείτε το παιχνίδι χρήσιμο και διασκεδαστικό. Θα χαρώ πολύ να ακούσω τα σχόλια σας. Για οποιοδήποτε απορία παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου (annyablack@yahoo.gr)

Ζωή Παππά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου